Varumärken

AIAYU

Det finns inte många varumärken med en hållbar profil lika ärlig och transparent som AIAYU. AIAYU uttalas ai-ja-ju och betyder “själ” på bolivianska.

AIAYU är designad i Danmark men producerad i Bolivia, Indien och Nepal. Produkterna är långsiktiga investeringar i hög kvalitet och tidlös design med ett minimalistiskt skandinaviskt uttryck.

AIAYU tillverkas uteslutande av naturliga material och enbart på fabriker med högsta standard inom ekologi och etisk produktion. Varje produkt är försiktigt vävd eller stickad av antingen GOTS-certifierad bomull eller bekämpningsmedel- och hormonfri ull och kashmir.

Alhvar Gallery

Plagg från Alhvar Gallery är en livsstilsinvestering som räcker över flera säsonger. Stilrena samtidigt som de sticker ut.

Ahlvar Gallery har blusar som huvudfokus. Femina blusar med målet att plagget ska kännas välsytt    men likväl okomplicerat och lätt att bära.

”Efter tio år som designer för andra märken bestämde jag mig för att följa mina drömmar och skapa min egen etikett. Jag ville skapa den perfekta blusen som du kan bära tillsammans med ett par svarta byxor och höga klackar. En tidlös blus som varken är för söt eller för ladylike. Det är sensuellt utan att överdriva det”.  –  Frida Ahlvarsson

AKENBERG

AKENBERG erbjuder högkvalitativa solglasögon i limiterad upplaga. Designen, som inspireras av den arktiska naturen och livsstilen, kännetecknas av coolhet och elegans. Ambitionen är att få varje individ att känna sig stark, självsäker och unik.

Annika Rehn

Även om Annika arbetar med olika material så är favoritmaterialet stengodslera.

”Leran är fantastisk. Den tillåter att jag lägger till och tar bort, om och om igen, tills jag når det uttryck jag eftersträvar. Det är en lustfylld process.”  – Annika Rehn

Inspiration till sin konst finner Annika främst i vardagliga möten med både människor och djur.

AVITUS Design

Smycken handgjorda i Sverige med halvädelstenar och silver- eller guldpläterade detaljer.

By Billgren

Med gediget hantverk skapar By Billgren tidlösa herraccessoarer. Ambitionen är att accessoarerna ska kunna varieras efter humör, tillfälle och plats.

Blue de Gênes

Blue de Gênes kännetecknas av hantverk, kvalitetsmaterial och känsla för detaljer. Visionen är att skapa produkter som inte blir omoderna, som kan bäras under lång tid och åldras på ett vackert sätt.

En spännande detalj är att alla skjortknappar är gjorda av Corozo-nöten, så som man gjorda knappar förr i tiden innan plasten fanns. Tradition och uppskattning av hantverk genomsyrar Blue de Gênes.

by geijer

Elegant och klassisk, sidenscarfen är en av våra mest uppskattade accessoarer. by geijers mål är att skapa sidenscarfs som utstrålar både lyx och femininet. Motiven är handritade och tryckta på exklusiv mullbärssilke.

Camilla Blom

Prints som är utöver det vanliga. Kreativ design och spännande färgval.

DESIGNER LISA HILLAND

Modern design med en poetisk twist. Lisa Hilland förenar naturliga material med genuint hantverk och modern produktion. I kollektionen ingår både möbler och inredningsdetaljer.

Eva Mann

Kännetecknet för Eva Mann är stilfulla blusar/skjortor i högkvalitativa tyger med perfekta snitt. Kollektionen är enkel och stilfull.

Gestuz

Gestuz sätter den moderna kvinnan i fokus. Rötterna finns i den skandinaviska enkelheten, men Gestuz tvekar inte att förändra och uppdatera. Inspiration hämtas i den energi och styrka som plaggen kan ge bäraren. En causal stil med hög grad av personlighet och spänning.

HANDSOME STOCKHOLM

Exklusiva, handgjorda handskar i italienskt läder och cashmere. Med “Loose One, By One!” erbjuder HANDSOME vid förlust av en handske att endast köpa en ny.

House of Dagmar

House of Dagmar grundades 2005 av de tre systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder and Sofia Wallenstam. Inspiration fick de av deras bortgångna farmor Dagmar, som var sömmerska och stor förebild för systrarna.

Dagmars design är en kombination av tidlöshet och egde. Inspirationen hämtas i konst, arkitektur och intressanta människor. De enkla och självsäkra siluetterna skapar tillsammans med de skräddarsydda detaljer spännande kontraster i Dagmars lyxkollektion.

Ambitionen är att kollektioner ska komplettera varandra. Man ska inte hela tiden behöva hitta en ny stil, istället försöka skapa en stil som passar över säsonger. Plaggen ska gå att bära både vinter och sommar, men stylas på olika sätt.

 Ida Magntorn

Som författare tar Ida genom inspirerande texter och förföriskt vackra foton läsaren med till personliga hem och inspirerande miljö.

JUST Female

Köpenhamnsbaserade JUST har som ambition att skapa moderna kollektioner med rena estetiska linjer kombinerat med sofistikerade detaljer.

Ljung by Marcus Larsson

Ljung by Marcus Larsson är ett avskalat herrmode med perfekt passform där stor vikt läggs på detaljer. En stark drivkraft är visionen att alla i produktionskedjan skall behandlas med respekt och värdighet.

Mother of Pearl
Mother of Pearl från London är ett lyxigt varumärke  för kvinnor som hyllar individualitet, äkthet och hållbarhet. Deras designmantra är : Classic but never boring!
 
Nina Ullrich
 

Londondesignern Nina Ullrich står för en djärv estetisk och funktionell minimalism. Kollektionen i svart läder är handgjord och förmedlar utsökt konstnärskap.

ONE & OTHER

Ett plagg från One & Other är en säker investering; välskräddat, stilsäkert och tidlöst. Den skandinaviska minimalismen återkommer i både färgval och design.

PILLOWTALK

Pillowtalk fokuserar på vardagslyx genom hög kvalité. I plaggen av 100% finaste kashmir kombineras elegans med enkelhet. Visionen är att erbjuda produkter som är hållbara, exklusiva och tidlösa.

Plunkte design

Stilrena silversmycken, designade och handgjorda på Kungsholmen, Stockholm.

RAHA ASADI

Raha arbetar oftast med enkla former i monokroma färger. Hennes plagg förmedlar ett lugn och beslutsamhet, samtidigt som de väcker en nyfikenhet hos betraktaren. Individualitet och detaljer är viktiga för Raha, hon vill att kläderna ska säga något om dess bärare.

Samsoe Samsoe

Med ett tydliga spår i det skandinaviska arvet med fokus på minimalism har Samsoe Samsoe blivit ett internationellt märke.

Saucony

Världens äldsta märke inom löpning, etableringen skedde 1898 i Saucony Creek i Kutztown, Pennsylvania.

På 80-talet släppte Saucony sin första sneakersmodell, Jazz. Dagens sneakers har en bra mix av retrolook och futuristisk design tillsammans med modern teknik gällande passform.

Schnayderman´s

Schnayderman’s  gör kollektioner för  ”the Weird and the Wonderful”. Genom att vara sig själva ifrågasätter de normen och uppmuntrar till samarbete och vänlighet.

Med konstnärligt återhållsam design arbetar varumärket för inkludering och vänlighet. Schnayderman´s är kända för sin höga kvalité och genomtänkta design.

SOON NOON 

Med individuell design och gediget hantverk skapar Jonathan Kopylov, grundare av SOON NOON, din hatt. Jonathans devis är: “Alla är olika och unika – och så borde även din hatt vara!”

STINE GOYA

Med inspiration från design- och konstvärlden vill Stine Goya framhäva kraften i färg och tryck. Varje kollektion, allt från klänningar och blusar till jackor och väskor, bygger på egendesignade mönster med en bred färgpalett. Stine Goya vill inspirera och uppmuntra att våga ta sig an livet med en fräsch och djärv approach.

SWEDISH NINJA

Traditionell skandinavisk design med stark personlighet i varje produkt. Funktionalitet med en twist tillsammans med modiga mönster som förbinder.

Titanringar

Titan har blivit en smyckesmetall som kommit för att stanna. Det är framför allt dess hårdhet och unika egenskaper i allergihänseende som gjort att denna metall vinner större marknad år från år.

Torekovs
 
Exklusiv, pedagogisk och allergivänlig klocka. Ursprungligen anpassad för barn och unga, men passar såklart även till vuxna. En hållbar och vacker gåva att ge – en fin present att få.

VASEL

VASEL är ett klädmärke som har sin bas i en gammal skola på den skånska landsbygden. I ateljén skapas exklusiva plagg med respekt för skräddarhantverket och en nyfikenhet på skulpturala former och rena snitt.

WE TWO STOCKHOLM

Tidlös kollektion av blusar, klänningar och stickat i naturmaterial såsom siden, cashmere och linne. Plaggen är one size med ambitionen att vara ålderslösa.

ZIMMERDAHL

Antikviteter och designmöbler i tidlös Skandinavsik 1900-talsdesign med betoning på perioden 1925-1975. Butik NOUN 1906 fungerar som ett extra showroom för utvalda föremål och möbler från Zimmerdahl.