Varumärken

AIAYU

Det finns inte många varumärken med en hållbar profil lika ärlig och transparent som AIAYU. AIAYU uttalas ai-ja-ju och betyder “själ” på bolivianska.

AIAYU är designad i Danmark men producerad i Bolivia, Indien och Nepal. Produkterna är långsiktiga investeringar i hög kvalitet och tidlös design med ett minimalistiskt skandinaviskt uttryck.

AIAYU tillverkas uteslutande av naturliga material och enbart på fabriker med högsta standard inom ekologi och etisk produktion. Varje produkt är försiktigt vävd eller stickad av antingen GOTS-certifierad bomull eller bekämpningsmedel- och hormonfri ull och kashmir.

Alhvar Gallery

Plagg från Alhvar Gallery är en livsstilsinvestering som räcker över flera säsonger. Stilrena samtidigt som de sticker ut.

Ahlvar Gallery har blusar som huvudfokus. Femina blusar med målet att plagget ska kännas välsytt    men likväl okomplicerat och lätt att bära.

”Efter tio år som designer för andra märken bestämde jag mig för att följa mina drömmar och skapa min egen etikett. Jag ville skapa den perfekta blusen som du kan bära tillsammans med ett par svarta byxor och höga klackar. En tidlös blus som varken är för söt eller för ladylike. Det är sensuellt utan att överdriva det”.  –  Frida Ahlvarsson

Annika Rehn

Även om Annika arbetar med olika material så är favoritmaterialet stengodslera.

”Leran är fantastisk. Den tillåter att jag lägger till och tar bort, om och om igen, tills jag når det uttryck jag eftersträvar. Det är en lustfylld process.”

  – Annika Rehn

Inspiration till sin konst finner Annika främst i vardagliga möten med både människor och djur.

AVITUS Design

Smycken handgjorda i Sverige med halvädelstenar och silver- eller guldpläterade detaljer.

by geijer

Elegant och klassisk, sidenscarfen är en av våra mest uppskattade accessoarer. by geijers mål är att skapa sidenscarfs som utstrålar både lyx och femininet. Motiven är handritade och tryckta på exklusiv mullbärssilke. 

BLANCHE

BLANCHE kombinerar kontraster såsom modern attityd med ready-to-wear-stil. Resultatet blir en tidlös design för den moderna kvinnan.

I en mix av kvinnlig intelligens, power och passion vill BLANCHE bejaka olikheter i dagens kvinnliga karaktärer.

Camilla Blom

Prints som är utöver det vanliga. Kreativ design och spännande färgval.

DESIGNER LISA HILLAND

Modern design med en poetisk twist. Lisa Hilland förenar naturliga material med genuint hantverk och modern produktion. I kollektionen ingår både möbler och inredningsdetaljer.

Ida Magntorn

Som författare tar Ida genom inspirerande texter och förföriskt vackra foton läsaren med till personliga hem och inspirerande miljöer.

I N C H 2

INCH2 tvekar inte att ta plats. Varumärkets identitet är handgjorda skor med stark karismatisk personlighet. Skor och väskor från INCH2 har en engagerande lockande stil och utsökt kvalitet.

J.Lindeberg

Sofistikerade kläder för båda män och kvinnor, klassiskt snygga och trendiga i sin stil.

JUST Female

Köpenhamnsbaserade JUST har som ambition att skapa moderna kollektioner med rena estetiska linjer kombinerat med sofistikerade detaljer.

Les Deux

Les Deux har en design som balanserar en mer sofistikerad stil ihop med streetwear. Detta görs genom att anamma dansk elegans och enkelhet, vilket skapar distinkta och komplementära kläder.

Nina Ullrich
 

Londondesignern Nina Ullrich står för en djärv estetisk och funktionell minimalism. Kollektionen i svart läder är handgjord och förmedlar utsökt konstnärskap.

PILLOWTALK

Pillowtalk fokuserar på vardagslyx genom hög kvalité. I plaggen av 100% finaste kashmir kombineras elegans med enkelhet. Visionen är att erbjuda produkter som är hållbara, exklusiva och tidlösa.

Plunkte design

Stilrena silversmycken, designade och handgjorda på Kungsholmen, Stockholm.

RAHA ASADI

Raha arbetar oftast med enkla former i monokroma färger. Hennes plagg förmedlar ett lugn och beslutsamhet, samtidigt som de väcker en nyfikenhet hos betraktaren. Individualitet och detaljer är viktiga för Raha, hon vill att kläderna ska säga något om dess bärare.

Samsoe Samsoe

Med ett tydliga spår i det skandinaviska arvet med fokus på minimalism har Samsoe Samsoe blivit ett internationellt märke.

Saucony

Världens äldsta märke inom löpning, etableringen skedde 1898 i Saucony Creek i Kutztown, Pennsylvania.

På 80-talet släppte Saucony sin första sneakersmodell, Jazz. Dagens sneakers har en bra mix av retrolook och futuristisk design tillsammans med modern teknik gällande passform.

SKULTUNA

Accessoarer med hög kvalité och tidlös design.

SWEDISH NINJA

Traditionell skandinavisk design med stark personlighet i varje produkt. Funktionalitet med en twist tillsammans med modiga mönster som förbinder.

Tiger of Sweden

Tiger of Sweden grundades 1903 och är ett ett av Sveriges äldsta modevarumärken. Kläderna har stilren design och är gjorda i högkvalitetsmaterial med en stolt attityd.

Titanringar

Titan har blivit en smyckesmetall som kommit för att stanna. Det är framför allt dess hårdhet och unika egenskaper i allergihänseende som gjort att denna metall vinner större marknad år från år.

Torekovs
 
Exklusiv, pedagogisk och allergivänlig klocka. Ursprungligen anpassad för barn och unga, men passar såklart även till vuxna. En hållbar och vacker gåva att ge – en fin present att få.

VASEL

VASEL är ett klädmärke som har sin bas i en gammal skola på den skånska landsbygden. I ateljén skapas exklusiva plagg med respekt för skräddarhantverket och en nyfikenhet på skulpturala former och rena snitt.

WE TWO STOCKHOLM

Tidlös kollektion av blusar, klänningar och stickat i naturmaterial såsom siden, cashmere och linne. Plaggen är one size med ambitionen att vara ålderslösa.

ZIMMERDAHL

Antikviteter och designmöbler i tidlös Skandinavsik 1900-talsdesign med betoning på perioden 1925-1975. Butik NOUN 1906 fungerar som ett extra showroom för utvalda föremål och möbler från Zimmerdahl.