OM OSS

OM OSS

Anno 1906

Butikslokalen är magiskt fin. Målet med renoveringen har varit ett återställande i ursprungligt skick där det rutiga italienska klinkergolvet från 1906 utgör juvelen.

Vi försöker skapa en rogivande och inspirerande inredningsmiljö i jugend- och art decostil, inredningsstilar som var rådande då lokalen var ung. Här spelar samarbete med Zimmerdahl Antiques and Design stor roll. Samtidigt som saker från Zimmerdahls blir en del av vår inredning kommer de att vara till försäljning. En känsla av flärdfullhet får gärna infinna sig vid besöket, detta tillsammans med ett tydligt budskap att alla är välkomna. Det ska vara spännande att besöka butiken, att finna en inredningsdetalj eller en matchande accessoar sidan om skjortan i siden eller tröjan i kashmir förhöjer upplevelsen.

Noun 1906 utifrån innan renoveringen blivit klar

Ibland kan en promenad drastiskt förändra tillvaron. Våra kvällspromenader har nästan alltid haft samma avslutning, en något långsammare vandring genom de centrala delarna av Lund. Det som har lockat är butikerna och dess skyltfönster. Ofta har vi sagt: ”Vi skulle haft en egen butik!”

En sen vårvinterkväll 2019 kunde vi läsa på ett butiksfönster på Stora Gråbrödersgatan 13, ”Lokal uthyres. Skicka ett mail till …” En uppmaning och lockelse alltför stor att motstå.

Vi tycker fortfarande att det är lika otroligt att just vi blev utvalda att erbjudas hyreskontraktet till denna alldeles fantastiska lokal. Det här är absolut vårt livs resa. Fullt ut försöker vi följa: ”Vågar du inget, vinner du inget!”

Noun 1906 utifrån innan renoveringen blivit klar

Stöd av vänner

I uppstarten hade vi gott stöd av våra vänner, Linda och Joakim. Förutom att de gav goda råd, vunna genom lång erfarenhet inom modebranschen, har Linda ett extra showroom för Vaselfashion i butiken. Vill man ha något ur hennes kollektion kan man få plagget måttbeställt och uppsytt.

En mötesplats för mode och design

Vår ambition med butiken är att erbjuda en upplevelse för kunden. En mötesplats för intresserade av mode och inredningsdesign. Som ledord har vi haft elegans och kvalité. Vi vill ha varor som både är stilfulla och funktionella, som kan fungera både till fest och till vardags, allt beroende på hur du väljer att kombinera och styla. Att bryta konventioner och mixa kontraster gillar vi. Naturligtvis har vi mode för både dam och herr.

Personlig rådgivning

Vi värdesätter hög personlig service. Utifrån kundens önskemål erbjuder vi gärna rådgivning och styling. Att bygga vidare på en befintlig garderob eller att få vara delaktig i ett stilbyte tycker vi är lika roligt. Att finna plagg som går att kombinera, oavsett om det är till vardags, fest eller middag, är en stimulerande utmaning. Vi är bra på att finna lösningar och är alltid ärliga och raka.

Över en kopp kaffe

I butik NOUN 1906 behöver man inte ha bråttom. Vi värdesätter själva mötet med kunden, något som säkert går att spåra i våra erfarenheter som pedagoger inom skolans värld. Det mer än tillåtet att känna på och prova varan. Möjlighet finns alltid att sätta sig ned i våra Carl Malmstens fåtöljer med en kopp kaffe och prata vidare både om det man funderar på att köpa och om livet i stort.

/ Marianne & Stefan

Bild 3

Logtotypen

NOUN

Engelska ordet för substantiv.

Vi säljer saker. Saker tillhör ordklassen substantiv.

Vi har båda undervisat i ämnet svenska.

1906

Fastighetens bottenplan gjordes 1906 om till butikslokaler.

KORPEN

Samlar på vackra saker.

Är intelligent.

Social och lekfull men med hög grad av självständighet.

Är en aning rebellisk.

Håller ofta ihop i par och bor på samma plats livet ut.